Ochelari de vedere

La Optica99 veti gasi ochelari de vedere de calitate superioara la cele mai mici preturi din Iasi. Consultatiile si montajul ochelarilor sunt facute pe echipamente computerizate de ultima ora, iar calitatea lentilelor este garantata de producatorii de top cu care lucram: Rodenstock, Zeiss, Hoya, Essilor, Interoptik.

Showroom Optica99

Showroom Optica99

In functie de nevoile si bugetul dumneavoastra puteti alege un pachet promotional pentru ochelari de vedere incepand cu doar 99 ron.

De asemenea puteti beneficia de una sau mai multe oferte active din magazin (reduceri de preturi, promotii, gratuitati).

Alegerea ramei si a lentilelor este cel mai important pas dupa consultatie in a avea o pereche de ochelari de calitate si trebuie facuta cu mare atentie.

Mai jos puteti sa va informati in legatura cu principalele tipuri de lentile, iar sugestii pentru alegerea ramei potrivite gasiti in pagina Rame ochelari.

Tipuri de ochelari de vedere

Statistica ne arata ca 25% din populatie (1 persoana din 4) sufera de probleme cu vederea la distanta, iar in jurul varstei de 40 de ani apare nevoia purtarii ochelarilor pentru citit sau de lucru datorita procesului de imbatranire. In functie de modul in care este afectat ochiul, exista diferite tipuri de lentile pentru ochelari de vedere:

1. Ochelari de vedere cu lentile monofocale

Dupa cum spune si denumirea este vorba de ochelarii de vedere cu o singura dioptrie pe lentila. Cu alte cuvinte acest ochelar poate fi pentru vederea la distanta sau pentru vederea la aproape.

2. Ochelari de vedere cu lentle bifocale

Rame ochelari de vedere

Rame ochelari de vedere

Ochelarii de vedere cu lentile bifocale sunt acei ochelari care pe suprafata lentilei prezinta doua puteri distincte. Dioptria pentru vederea la distanta este situata in partea de sus a lentilei, respectiv a ochelarului, iar dioptria pentru aproape este pozitionata in zona de jos a lentilei, repectiv a ochelarului de vedere. Asadar acest tip de ochelar este solutia optima pentru cei ce au nevoie de doua perechi de ochelari. Avantajele sunt eliminarea folosirii a doua perechi de ochelari si intarzierea cresterii dioptriilor (dioptriile de vedere continua sa creasca pana la varsta de 60 de ani). Utlizarea ochelarilor de vedere cu lentile bifocale incetineste aceasta crestere, purtatorul avand in permanenta dioptria necesara la indemana si astfel ochii nu vor mai fi fortati. Ochelarii de vedere cu lentila bifocala se schimba, de regula, la 2-3 ani.

3. Ochelari de vedere cu lentile progresive

Ochelarii de vedere cu lentile progresive reprezinta cea mai avansata tehnologie pentru cei ce au nevoie de mai multe dioptrii. Lentila progresiva functioneaza ca o lentila bifocala imbunatatita, avand pe langa dioptriile pentru distanta (situata in zona superioara a lentilei) si pentru aproape (pozitionata in zona inferioara lentilei) si toate celelalte dioptriile intermediare. De exemplu, pe o lentila progresiva pentru o persoana cu prescriptia medicala de +1.00 la distanta si +3.50 pentru vederea de aproape, vom avea pe lungimea canalului de progresie invizibil urmatoarele dioptrii: +1.00 +1.25 +1.50 +1.75 +2.00 +2.25 +2.50 +2.75 +3.00 +3.25 +3.50.

Cand ne uitam la distanta foarte mare vom privi prin partea de sus a ochelarului prin dioptria de +1.00.  Cand dorim sa citim un tipar de scris mic vom lasa privirea in jos si vom folosi dioptria de +3.50. Cand dorim sa ne uitam la o alta distanta  ne vom cauta in mod inconstient dioptria pe lentila: daca ne uitam la calculator vom avea dioptria de +3.00 la indemana situata putin mai sus de cea de +3.50 (folosita la cititul documentelor), daca ne uitam la televizor vom folosi dioptria de +2.25 situata undeva la mijlocul lentilei progresive.

4. Alte tipuri de ochelari – sunt inclusi in aceasta categorie acei ochelari de vedere care au lentile cu diverse proprietati: diverse tipuri de antireflex, lentile cu filtru pentru calculator, lentile polarizate,  lentile colorate, lentile mai rezistente la impact etc.